Novosti

16.03.2023.

Emotivno obilježila 50 godina ‘Dnevnika jedne ljubavi‘


U prepunoj zagrebačkoj Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” 21. veljače Josipa Lisac obilježila je 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi”.

U jedinstvenoj crnoj odjevnoj kombinaciji pred prepunom koncertnom dvoranom zapjevala je hitove koji su obilježili cijelu generaciju.

Jedna od najvećih hrvatskih pjevačica svih vremena Josipa Lisac noćas je pripremila noć za pamćenje svim sretnicima koji su na vrijeme nabavili kartu za njezin koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog. 73-godišnja pjevačica obilježila je 50 godina od izlaska albuma ‘Dnevnik jedne ljubavi’, koji je obilježio njezinu karijeru i hrvatsku glazbu.

Album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ objavljen je krajem veljače 1973. godine. Godine 1998. uvršten je kao 9. od 100 najboljih rock i pop albuma Jugoslavije, čime se potvrđuje njegov kultni status kao jednog od najznačajnijih albuma izdanih na našim prostorima.

Značaj albuma i rada ove glazbenice potvrđuje i činjenica da je koncert bio rasprodan nakon samo četiri dana, a tri mjeseca prije samog dana koncerta. Upravo zbog toga, Lisac će još jedanput nastupiti u Lisinskom ove subote.

U outfitu koji samo ova diva može iznijeti na ovakav način, u kožnoj kombinaciji s crnim šeširićem otpjevala je svoje najveće hitove, a između ostalih i evergreen ‘O jednoj mladosti’.

Izvještaj je preuzet s Tportala.