Novosti

07.07.2022.

Maestralni glas na Banja Luka festu


Josipa Lisac nastupila na Kastelu, u sklopu Banja Luka Festa

Iako je sve vrijeme u ruci držala kišobran, kako bi se odbranila od svjetlosti reflektora koji su joj išli direktno u oči, ali i vjetra i kiše koji su sve vrijeme prijetili da pokvare ovaj zaista poseban koncert, Josipa Lisac nas je ponovo uspjela ostaviti bez teksta, kako glasom tako i osobnošću, simpatičnim doskočicama, interakcijom sa publikom i bendom i pjesmama koje nikada neće biti zaboravljene, ali u nešto drugačijem ruhu.

O jednoj mladosti, Gdje dunav ljubi nebo, Hir, Magla, Danas sam luda… jedna za drugom nizali su se najveći hitovi Josipe Lisac koje je publika netremce slušala, ne mareći za olujno nebo koje se strpilo do posljednje pjesme prije nego što su počele da padaju prve kapljice.

Josipa se, na samom kraju, publici zahvalila što su “došli po ovoj oluji” iako je prije bisa napomenula da se neće naljutiti ako odu kućama zbog nevremena. Organizatorima festivala uputila je riječi hvale i želju da Banja Luka Fest još dugo godina traje i ostane mjesto dobre i kvalitetne muzike.

Kastel je sinoć odisao nekom divnom atmosferom i sjetom. Divno je bilo vidjeti sve te mlade ljude koji su na koncrt došli u društvu svojih majki, očeva, a neki čak i baka. Divno je bilo čuti kako jedinstveni glas Josipe Lisac odzvanja tvrđavom. Glas koji ni nakon  skoro 50 godina karijere nije izgubio na svojoj specifičnosti i snazi.

Glas koji je zaslužio da bude ispraćen uz ogroman aplauz i najveće poštovanje.

Izvještaj je preuzet s LOLAMAGAZIN.