Novosti

03.02.2011.

JOSIPA KONCERTIRALA NA GRIPAMA, 3.02.2011.

ČETIRI BRAČKE DOPUTOVALE NA SPLITSKI KONCERT


Ružica, Jana, Mirela i Dina podijelile su s nama svoje doživljaje nakon Josipinog koncerta u Splitu. Nisu nam napisale kakvo ih je more pratilo od Brača do Splita, ni je li se velo misto ćutilo po buri, ili jugu. Ali, po njihovom treperenju koje se da iščitati iz redaka koje su poslale, reklo bi se da su te večeri u maloj dvorani na Gripama strujale vrlo snažne silnice. Evo, što nam je o tim morskim strujamadostavila Dina…

Prvo oduševljenje nastupilo je u trenutku primanja informacije o Josipinom dolasku, da bi ono najveće oduševljenje ipak bilo rezervirano za sam susret. Taj kontakt se razvijao u jednoj posebnoj dimenziji – u spoju vibracija stvorenih njenim glasom i riječima s našim emocijama koje je ta glazba probudila. Intenzivna ugoda i, u neku ruku, čudan osjećaj koje smo sve podjelile možda se najbolje zrcale u riječima moje prijateljice Ružice, nakon izvedbe arije Ave Maria: “Ajme, kako sam se naježila“.

Kako je koncert odmicao dalje, atmosfera je rasla te smo se spustile odmah kraj bine i lagano u plesnom ritmu nastavile uživati u tom susretu s njom. Na veliko iznenađenje, oko nas su bili samo mladi ljudi poput nas, u ranim 20-im, te smo svi osjećali povezanost i divljenje prema Josipi kao pojavi. No, ta pojava nam nije bila daleka i nedostižna, već je pomoću glazbe bila s nama, uz nas. Jana opisuje svoje dojmove: “Pravo je zadovoljstvo bilo među mnogobrojnim koncertima raznih imena navodne hrvatske estrade čuti njeno ime, njen glas i tu njezinu karizmu. Već pri njenom izlasku na binu, cijelu dvoranu obuzele su emocije. Nešto neponovljivo, senzacionalno i u svakom pogledu nezamjenjivo. Tijekom cijelog koncerta je strujala pozitivna energija vođena njenim vrhunskim glasom. Tako jednostavna a tako veličanstvena…”

Mirela rezimira: “Jako, jako poseban doživljaj. Njen glas, njena energija… Izvedba svake njene pjesme digla me na jedan drugi nivo. Na nivo čistih emocija lišenih svake površnosti. Navela me da se ponovno zaljubim u ljubav.”

tekst: Dina Jakšić,
foto: cropix