Novosti

14.05.2010.

DODJELA NAJVAŽNIJE DISKOGRAFSKE NAGRADE ZA 2010.

JOSIPI 4 PORINA!


Nije tajna da je “Živim po svome” album koji je nakon izlaska u siječnju prošle godine, zaintrigirao struku i Lijine poklonike do te mjere da se već tada naziralo kako će Josipa u svoj dom unijeti barem nekoliko novih kipića najprestižnije nagrade domaće diskografije. Josipa je uz Nenu Belana sa 4 Porina najnagrađivaniji izvođač ovogodišnje dodjele i to kao najbolji ženski vokal dok je “Živim po svome” dobio nagradu za najbolji pop album te najbolju snimku a četvrti Porin dodijeljen je u petak “Dnevniku jedne ljubavi” odnosno Croatia recordsu za najbolje reizdanje.

Premda je sa 7 nominacija Josipa slovila za favorita i prije biogradskog finala, izmaknuo je Porin za album godine, koji je po nekima otišao u ruke najvećem iznenađenju ovogodišnje dodjele, Neni Belanu i njegovim Fiumensima. Da se Josipa nije pretjerano nadala porinskoj žetvi svjedoči i to da nije pripremila govor tako da je pri dodjeli prvog Porina improvizirala udijelivši komplimente rukometnom krilu Mirzi Džombi a kod dodjele drugog, riječ je u jednom trenutku uzeo producent albuma Elvis Stanić koji je možda rekao i najsnažniju rečenicu u inače predvidljivim i kurtoaznim zahvalama dobitnika, kako se zahvaljuje Josipi na predanosti i ustrajnosti bez koje album ne bi zvučao tako kako zvuči.

Zbog razmišljanja kako albume ne treba štancati nego ih promišljeno stvarati, Josipa i nije često konkurirala u različitim kategorijama dok bi joj gotovo u pravilu, zadnjih godina pripadala ona za najbolji ženski vokal. Od ustanovljenja ove diskografske nagrade, 1994. do danas, pripalo joj je 14 Porina.

Maja Savić