Novosti

27.02.2019.

Prvi koncert Josipe Lisac na Šalati i novi služeni singl i spot Gjde Dunav ljubi nebo


Josipa Lisac, održat će u subotu 6. srpnja prvi samostalan koncert na zagrebačkom stadionu Šalata. Pod zvjezdanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku, s isključivo sjedećim mjestima, Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

“Dok razmišljam o nama”:https://www.youtube.com/watch?v=YhSvOFodRxU


Posebne zanimljivosti ovog nastupa su da će ovo biti Josipin prvi solo koncert na Šalati u karijeri, kao i podatak da će, nakon više od 10 godina, održati jedan zagrebački nastup izvan svojih tradicionalnih prosinačkih. Kroz proteklih puno prosinaca Josipa je obišla sve veće koncertne prostore u Zagrebu i svaki više puta rasprodala, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone. Ti koncerti, posvećeni Karlu Metikošu imaju čvrstu i važnu poveznicu i s ovim, upravo objavljenim. Naime, baš je na Šalati Karlo održao prve povratničke koncerte u domovinu nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Na dva koncerta sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća gledalo ga je i slušalo više od 12 000 ljudi, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6 000 ljudi pod kišobranima satima čekalo Matta Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašnje države. Upravo na tu Šalatu, sada po prvi put, dolazi Josipa, s prebogatim katalogom pjesama od kojih je na one najznačajnije neizbrisiv autorski pečat stavio Karlo Metikoš

“Gdje Dunav ljubi nebo”: https://www.youtube.com/watch?v=NloCtqMmujs

Nakon više od 50 godina nevjerojatne karijere Josipa Lisac ovih je dana ponovo glavna glazbena tema u regiji. Početkom prosinca objavila je sjajan album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ…”, za koji je nominirana u čak pet kategorija za Porin, a protekli vikend rasprodala je veliki koncert u SNP-u u Novom Sadu.

Koncert na stadionu Šalata, u potpunosti prilagođenom za sjedenje, svakako će biti ogroman mamac Josipinim fanova iz svih dijelova države i inozemstva, koji njezinu glazbu do sada nisu imali prilike slušati na open air koncertu u srcu Zagreba.

Ulaznice za koncert u prodaju kreću u četvrtak, 28. veljače u 09:00. Postoje 4 sektora: Premium parter po 260 kn, Parter sjedenje po 190 kn, Tribina slobodno sjedenje 130 kn i VIP tribina slobodno sjedenje 350 kn. Navedene cijene biti će aktualne do 30. travnja nakon čega će poskupjeti. Naravno, broj ulaznica po sektorima je ograničen. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.hr.

CD i Blu-ray izdanje “Josipa Lisac from Croatia Records Studio…tu u tvojoj duši stanujem…” možete kupiti po cijeni od 99 kuna za svako od njih i to na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

CD
Webshop:https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1000485
iTunes:https://itunes.apple.com/us/album/josipa-lisac-from-croatia-records-studio-live/1445988774
Deezer:https://deezer.com/hr/album/81308212
Amazon:https://amazon.com/dp/B07L6F4BTQ
Spotify: https://open.spotify.com/album/0K73TBnu7EXszFVtOzrwlj

Blu-ray
Webshop:https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1000498
Amazon:https://amazon.com/dp/B07L6D1SZH