Novosti

23.06.2018.

KRK MUSIC FEST

Želja za ˝još˝ i ushićenje publike


U trenutku kada se napokon vrijeme stabiliziralo i vjetrovi smanjili, Josipa Lisac otvorila je svoj koncert pjesmom ˝Boginja˝ na prvome Krk Music Festivalu. Reakcija publike, već u samome početku, bila je jasan pokazatelj kako su Krčani (pre)dugo čekali na njen debitantski nastup na ovome kvarnerskom otoku. Josipa se i sama našalila kako u dugogodišnjoj glazbenoj karijeri i dalje debitira na raznim mjestima na kojima nije bila kao i na novim glazbenim događanjima poput ovog festivala. Vjetar se doista smilovao i nije radio veće probleme pa se Josipa mogla opušteno predati auditoriju.

Uslijedila je pjesma ˝O jednoj mladosti˝ kroz koju je publika više puta aplaudirala Josipi – diveći se fascinantnoj izvedbi i njenom rasponu glasa. Nizali su se hitovi ˝Dok razmišljam o nama˝ koju je dodatno “začinio” član Josipinog benda Davor Črnigoj na bas gitari te pjesme ˝1000 razloga˝,˝Živim po svome˝ i ˝Gdje Dunav ljubi nebo˝. Prije početka pjesme ˝Živim po svome˝ Josipa se dotakla poruke naslova navedene pjesme te konstatirala kako je svaka osoba drugačija i posebna na svoj način stoga bi svatko trebao živjeti po svome, onako kako želi, osjeća i može. Publika je bila dobro raspoložena, mnogi su plesali u prvim redovima, a neki su i pjevali. Poručila je publici kako su ljubav i unutarnji mir najvažnije stvari u životu te iskazala važnost brige o drugima, kako bismo se što manje međusobno povrjeđivali i živjeli sretno u miru.

Intro na bubnjevima Borne Šercara za pjesmu ˝Ja bolujem˝ još je dodatno podigao energiju među publikom i nakon toga koncert je krenuo jednom žešćom rock vibracijom koja će se, na veliko zadovoljstvo prisutnih, zadržati do samoga kraja. Uslijedila je pjesma ˝Tu˝ u posebnoj improvizaciji za koju su najviše zaslužni na klavijaturama Toni Starešinić te na trubi Josip Grah. Josipa je jako uživala u posebnoj izvedbi ovog singla s nadolazećeg albuma. Uz spomenute članove benda, tijekom koncerta, briljirao je i Davor Doležal na električnoj gitari.

Nakon završetka pjesme dotakla se svjetskog nogometnog prvenstva i utakmice Argentina-Hrvatska. Podijelila je s publikom kako i ona prati veća sportska događanja te kako je, naravno, navijala za naše, a na što je dobila gromoglasan pljesak publike. Pohvalila je pobjedu naše reprezentacije te istakla kako i mi imamo neka velika imena u nogometu koja su na istoj razini poznatih svjetskih igrača.

Uslijedile su pjesme ˝Hir hir hir˝ i ˝Danas sam luda˝, a publika je uživala i plesala doslovno na svaki takt. Neki su i glasno zapjevali – naprosto obuzeti snažnom energijom ovih ˝ludih˝ ritmova. Čak je u trenutku malo jače zapuhao vjetar, koji je Josipi skoro odnio kišobran pa je morala potrčati za njime ali to se zapravo potpuno uklopilo zahuktaloj atmosferi i djelovalo veoma humoristično. Zatim je krenula kultna pjesma s Dnevnika – ˝Ležaj od suza˝ koja je u svojoj originalnoj rock varijanti samo nastavila plesnu i žestoku energiju među mnogobrojnom publikom. Osjetilo se kako nitko ne želi da ova energija završi!

Josipa je zatvorila svoj koncert prikladnom pjesmom ˝Ispočetka˝ podsjećajući kako sebe, svoju glazbu i publiku nikada ne uzima zdravo za gotovo te kako uvijek iznova riskira i trudi se ostati suvremena. Emotivno je iskazala zahvalnost svima koji su došli na ovaj koncert te napustila pozornicu. U gužvi, koju je velikim djelom činila mlađa populacija, čuli su se samo komplimenti, želja za ˝još˝ i ushićenje ovim snažnim nastupom koji će Krk zauvijek pamtiti!

Izvještaj je napisao i pripremio: Roland Gregorić

Uredila: Suzana Jovanović

Fotografije: Krk Music Fest/Julien Duval