Novosti

22.08.2017.

Makarska Jazz Festival završen jednom od svojih najboljih večeri u četverogodišnjoj povijesti – spektakularnom Josipom Lisac u Ljetnom kinu

I bura je došla pogledati koncert Josipe Lisac


Uz vrhunski prateći bend, najveća hrvatska pjevačica svih vremena predstavila se, mnogi bi se složili, u svoj svojoj umjetničkoj raskoši. Neponovljivi glas i dalje je tu, lista pjesama s kojom nastupa samo je podsjetnik na to o koliko se velikoj karijeri radi, a sve to potvrdila je uz odličan scenski nastup, prkoseći makarskoj buri s kišobranom u ruci. Srećom, jačeg refula i nije baš bilo, a moglo bi se reći kako je bura prije došla pogledati koncert nego smetati. Josipa Lisac ipak je tijekom većeg dijela koncerta na pozornici vodila svoju malu borbu s ćudljivim makarskim vremenom i to na izuzetno simpatičan način.

Priznavši kako joj nije lako nastupati po buri u jednom je trenutku koncerta pronašla i zaklon uz zid Ljetne pozornice odakle je i otpjevala nekoliko pjesama, iako van pogleda dobrog dijela publike, ama baš nitko se nije bunio. Naprosto, bio je to pravi scenski performans kakav može izvesti samo Josipa.

Uz sve, treba još jednom spomenuti Josipin prateći bend koji je pokazao svirku ‘s nekog drugog planeta’ izvodeći klasike hrvatske pop i rock glazbe poput O jednoj mladosti, Boginja, Živim po svom, Tisuću razloga, Gdje Dunav ljubi nebo, Magla i druge. Naravno, koncert Josipe Lisac spada u red najvećih događanja ovog ljeta što je jasno prepoznala i makarska publika koja je gotovo do kraja ispunila puni kapacitet Ljetnog kina.

Tekst za web uredila je: Suzana Jovanović
Izvor: Makarska.hr