Novosti

29.07.2017.

Savršeno izbalansirana večer pod zvjezdanim nebom

A zašto jednostavno nisu spojili Tvrđavu Barone i Tvrđavu sv. Mihovila?


Iako je njezin nastup planiran na Tvrđavi Barone, zbog velikog interesa organizatori su koncert prebacili na drugu šibensku ljepoticu Tvrđavu sv. Mihovila i ta se odluka pokazala ispravnom. Tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, a u prve redove postavljena su i dodatna sjedeća mjesta. A upravo zbog toga mogli su se čuti komentari obožavatelja da bi bilo najjednostavnije da su organizatori spojili obje Tvrđave zbog Josipe, iako bi se zasigurno i tada tražila karta više.

 

Ovo je bio drugi put da je Josipa gostovala na Tvrđavi sv. Mihovila. U Šibenik je došla u sklopu Changer Meetupa, a pred prepunim gledalištem je pokazala zašto je baš ona jedina ‘Changerica’.

„Ovo mi je drugi put na tvrđavi sv. Mihovila, bila sam na svečanom otvaranju kada je puhao jak vjetar i molila sam se da me opet ne raspuše i da se ne razbolim. Sveti Mihovil, po kojemu je tvrđava dobila ime, nebeski je zaštitnik koji se bori sa zmajevima. Zamolila sam ga da ne puše, valjda je to njegov posao, i poslušao je“ – kazala je Josipa u svom prepoznatljivom stilu šibenskoj publici nakon što je izašla na scenu i otpjevala jedan od svojih najnovijih hitova, ‘Moja Magija’.

Preko 1100 ljubitelja vrhunske glazbe i prvoklasnih kulturnih događanja sinoć je pjevalo s Josipom u glas, a glazbenica je zračila posebnom energijom te je uz pratnju svog benda izvela neka od svojih najvećih hitova u sasvim novom ruhu. Tako je sinoćnji repertoar u potpunosti odgovarao publici, a Josipa je s bendom nizala zanimljive aranžmane ‘O jednoj mladosti’, ‘Gdje Dunav ljubi nebo’, ‘Hir, hir, hir’, ‘Magla’, ‘Danas sam luda’, ‘1000 razloga’ te novije kao što je ‘Tu’.

Osebujna kakva je, Josipa je pauze između pjesama koristila za razgovor s publikom koju je više puta dobro nasmijala. Poseban trenutak posvetila je Vesni Parun za koju kaže da je sve sa žarom stvarala i rađala, a često su se čule telefonom te je otpjevala Vesninu Pjesmu ‘Zavjet’ koju je uglazbio Ante Perković.

Publiku je nasmijala i kada je pričala o Changer Meetupu zbog kojeg je došla u Šibenik kazavši kako su ‘Changeri’ zapravo ‘Mjenjači’, ljudi koji donose promjene društvu.

Među publikom mogla su se vidjeti i mnoga poznata lica poput Maksima Mrvice i Ane Radišić, a da je njihovo povjerenje Josipa u potpunosti opravdala dokazuju višeminutne ovacije na kraju koncerta nakon kojih je ova originalna umjetnica izašla na bis.

Od pomno odabrane frizure i odjeće do fino dozirane komunikacije, jučer je sve bilo savršeno izbalansirano pod zvjezdanim nebom bez i jednog oblačka. Changerica u punom smislu toga pojma postavila je letvicu zaista visoko i sljedeće će godine biti iznimno teško dostići njezin performans u novom izdanju Changer Meetupa jednako kao i atmosferu koju je stvorila zajedno sa svojom omiljenom publikom.

Tekst je uredila: Suzana Jovanović

Izvori: www.šibenskiportal.rtl.hr

            www.šibenik.in

Foto: Zrinka Magazin/portal Šibenik In