Novosti

05.07.2017.

JOSIPA LISAC I BRITANSKI UMJETNIK BARI GODDARD ZAPOČELI SURADNJU

Bari Goddard zaljubio se u Josipine glazbene izvedbe


Hrvatska glazbena diva Josipa Lisac i cijenjeni britanski umjetnik Bari Goddard susreli su se ovih dana u Dubrovniku gdje su započeli suradnju. Bari Goddard tijekom svog prijašnjeg boravka u Hrvatskoj zaljubio se u Josipine glazbene izvedbe pa je jednu od najutjecajnijih glazbenica na ovim prostorima poželio osobno i upoznati. Na Barijev poziv, Josipa je prošlog tjedna stigla u Dubrovnik na otvaranje njegove izložbe From Illyria to Elsinore. Upravo tada, rodila se ideja za novu suradnju koja je ubrzo i realizirana, a čije ćemo finalne i bez sumnje zadivljujuće rezultate imati prilike vidjeti uskoro.

 

Fotografije prikazuju jedinstveni umjetnički izričaj Josipe Lisac viđen očima britanskog umjetnika poznatog po glazbenoj suradnji s rock legendama poput Stevija Maguirea iz Eurytmicsa i brojnim drugim svjetskim glazbenicima te fotografskom radu GOD photography širokog stilskog raspona.

 

Jedinstvena fotografska zbirka Josipe Lisac snimljena je u Hotelu Splendid te u prekrasnoj  Umjetnička galerija Dubrovnik / Muzej suvremene umjetnosti Dubrovnik  koja uz standardni postav i izložbe rado ugošćuje brojna kulturna događanja poput koncerata i predstava. Prekrasan prostor i jedan od najljepših pogleda na grad naprosto je oduševio Barija Goddarda koji je upravo ovu jedinstvenu kulisu odabrao za početak nove umjetničke suradnje.

Barijeva izložba pod imenom From Illyria to Elsinore u palači Sponza otvorena je sve do 7. srpnja te je i ove godine neizostavan dio Midsummer Scene Festivala.

 

Foto: Miho Skvrce

Izvor: PR