Novosti

25.07.2017.

U Rovinju dogodio se "bljesak"

Album “O jednoj mladosti” jednako zvuči danas kao i 1972. godine kada je sniman


Rovinjski Jazz festival koji se tradicionalno u najtoplijim i najatraktivnijim mjesecima u godini odvija pod okriljem Adrisa u ex tvornici duhana Rovinj, ovog je izdanja bio u znaku najautentičnijih i najdojmljivijih glasova, ili bolje reći legendi domaće scene. 

Josipa Lisac, posljednja ovogodišnja izvođačica Jazz festivala bila je i ostala senzacionalna. Riječ je o živoj legendi i ženi kojoj je pošlo “za glasom” da album “O jednoj mladosti” jednako zvuči danas kao i 1972. godine, kada je sniman. Dapače, s godinama dobio je i onaj zaslužen pečat jer se takav album dogodi jednom i nikad više i postao je neizostavan kod svakog istinskog poznavatelja glazbe.

Josipa je izvedbom pjesama s Metikoševog albuma doslovce razgalila publiku željnu dobrog teksta i prekrasne izvedbe. Uspješna je bila i izvedbama novijih hitova dok je otpjevavši “Paučinu” Bruna Krajcara, na kojoj se kako sama kaže, suočila s istarskom ljestvicom – bljesnula. Upravo, riječ bljesak najbolji je opis ove hrvatske dive, koja je stalno iznova u stanju oduševiti publiku. 

 

Tekst je preuzet s portala www.glasistre.hr, (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Fotografije: Petar Borovec